2009. december 16., szerda

Párizs és a zene vonat

.
Ma délután még gyorsan beszaladtunk Párizsba ezt az vettünk az Indiai negyedben.

El sem hinnétek, hogy milyen hamar be lehet érni Versailles-ból, ugyan is a közlekedés nagyon super! Pedig nem egy közeli ponton található az Indiai negyed, hanem egészen fönt észak-kelet irányban, ezt az útvonalat nem egészen egy óra alatt, két vonattal lehet megtenni.

Az utazás, gyors és logikus, egyszóval a Párizsi közlekedés jó, csak a csúcsidőt valahogy érdemes kikerülni, ami hazafelé nekünk nem sikerült, így eszement tömegbe kerültünk a Gare de Saint Lazar-on, a vonatot lekéstük, igaz nem is volt sok időnk, hogy elérjük, 1perc kevés volt, hogy átverjük magunkat a tömegen, azt hiszem ilyen tömegbe még talán soha nem keveredtem azelőtt.

De egy picit még visszakanyarodok a városban történtekre.
Miután minden egyes fűszert, rágcsát, tisztálkodó pasztát, és füstölőt beszereztünk (amit otthon vagy nem kapni, vagy esetleg drágább) , egy könnyű Indiai vacsorával búcsút vettünk a Párizsi élettől, az Indiai negyedtől, és az itteni illatoktól, ízektől, zsongástól, és egy kicsit a múlttól és a múltban történtektől is, legalábbis ez volt az érzésem.

Majd hamar hazafelé vettük az irányt, és ekkor botlottunk az iszonyú tömegbe.
De mit várhatunk egy nagyvárosban este fél 7-kor? Mindenfelé vonatra várakozó, vonathoz rohanó munkából hazafelé siető embereket...
Hamar indult Versailles felé a következő vonat, és azt már elcsíptük könnyedén...a vonaton itt szokás, hogy jön egy zenész és előadja magát, szórakoztatja az utazó közönséget.
Legelőször (még tavaly) mikor láttam ezt, már akkor is tetszett.
Általában az előadók elég színvonalas zenéket szolgáltatnak.
A leggyakoribb a harmónium, és a hegedű, de lehet, hogy kellemes gitár zenére utazhatunk, ha szerencsénk van!
Átlagosan maximum 5perces kellemes zenére ringatózhatunk és feledkezhetünk meg az éppen aktuális életkörülményeinkről, aztán a zenészünk előveszi a kis szütyőjét amivel végig megy az emberek között, és aki szeretne díjazhatja az előadást.

Én szoktam potyogtatni, imádom a zenét, és élő zenére vonatozni Párizsban-Versailles-ban, nagyon romantikus tud lenni, akármennyire fárasztó napunk is legyen.
Jó néha kizökkenni... jó lesz emlékezni erre, és még sok más szép dologra is.

Még holnap vár egy csodás Párizsi nap, egy nagy séta biztosan , egy Tiffany kiállítás, melyről biztosan beszámolok, és egy esti Eiffel torony nézés :)

A beszámolóval már csak Magyarországról fogok jelentkezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj Nekünk!