2009. június 9., kedd

Filmezünk... gondolkodunk... teszünk

.
Elég sokat nézünk filmeket, néha, több kevesebb sikerrel becsúszik egy két jó, és tartalmas film is, bár a sok "szemét" között alig akad ilyen.

Szeretem az olyan filmeket amelyek üzennek valamit, üzennek az emberiségnek a képkockákon keresztül, vagy az érdekes szövegben megbújik az értelem is, és ott rejlik az üzenet, valami, csak adjon a társadalomnak egy picit, amivel talán felnyithatja a szemét, ha nem is mindenkinek, de legalább néhány embernek.

A napokban vetítésre került HOME (Otthonunk) című Francia dokumentumfilm , egyike az ilyeneknek.
Igaz nem egy krimi, nem is vígjáték, hanem dokumentumfilm, ami legalább annyira félelmetes mint a legjobb thrillerek egyike, hátborzongató hírekkel szolgál az emberiségnek, a gyönyörű, levegőből fényképezett film elvarázsoló képsorával mély nyomokat hagy bennünk, akár egy lenyűgöző természetfilm.

Bizonyára mindenkiben elindít majd valamit.








Ránk mindenesetre nagy hatást gyakorol a film. Elgondolkodtunk, hogy mit tehetnénk. És vajon mit tesz az emberiség nagy része? Egy két napig szomorkodik aztán elfelejti és megy minden a régi kerékvágásban?

Remélem, hogy a látottak után mindenki elszalad majd a boltba és kicseréli az összes izzóját energiatakarékosra, ha mást nem is... és elkezdi külön válogatni a háztartási szemetet...,ha még tudatosabb és szívén viseli nem csak leendő unokái sorsát, de a Föld sorsát is...lehet még a húsról is lemond!?
Ez már nagy "kívánság" tőlem, de be kéne már végre látni, hogy nem lehet már sokáig pazarolni az energiát, a vizet, és halomra gyilkolni az állatokat következmények nélkül!
Nem lehet, hogy csak elveszünk a Földtől, és folyamatosan kizsákmányoljuk azt..., mert lassan nincs mit elvenni belőle!

Nem azért mert én vegetáriánus vagyok, de tényleg sokszor bombázom az ismerőseimet, azzal hogy hagyják abba a hús fogyasztást, nem sokáig ugyan, de tanfolyamaimon is tanítottam ezt és az okokat, hogy miért...
Általános tapasztalatom pedig az hogy nehéz fába vágtam a fejszém...!
Tényleg az embereknek fontosabb, hogy kielégítsék a nyelvüket, hogy az érzékeiknek éljenek? Senki nem akar lemondani? Mondjuk ne az unokák, de akkor a Föld, AZ OTTHONUNK!!!! érdekében!???

Nem tudom, hányan látták a Kellemetlen igazság című (Al Gore) szintén a Globális felmelegedést és következményeit szépen elmagyarázó dokumentumfilmet, amit 2006.-ban adtak a mozik.



Sajnálattal tapasztaltam, hogy Magyarországon kizárólag Budapesten egy eldugott moziban adták, talán pár hétig...
Ahelyett, hogy nagy plakátokon hirdették volna, a sok bugyuta divat, sör és cigaretta reklám helyett!
Hát mikor vesszük már észre hogy tennünk kell valamit????



Aki ez után úgy áll fel a kanapéról, hogy nem érez semmi, még ha nem is ejt egy könnycseppet sem, de nem érzi, hogy tennie kell valamit, azt nem tudom megérteni.

Elkeserít ugyan is az, hogyan tud még mindig az emberiség nagyobb százaléka ennyire vakon és tudatlanul élni.
Már elég erőteljesek és szemünkkel is jól érzékelhetőek a Föld felborulásának tünetei.
Minden mindennel összefügg!
Muszáj felébrednünk! Tennünk valamit! Mindenki tegyen egy picit, ha még nem tett...!
Segíthetünk azon, amit elrontottak az őseink, a rokonaink, a családunk leszámozottai, mi még tehetünk valamit és a mi szüleink is tehetnek valamit, hogy még a mi gyermekeinknek is lehessen életük a Földön.

Néha az az érzésem támad, hogy az egész olyan mint egy rossz álom.
Amiből majd felébredünk és megint szépen, és zavartalanul süt majd a nap...de egyenlőre nem így van.
Minden nap egy kincs, amit még megélünk, és minél több napot élhetünk még meg, itt a Földön, békében és úgy hogy még van ivóvizünk...annál gazdagabbak lehetünk.

Védjük és gyógyítsuk meg a Földet, együtt!

A TV2 nem igazán népszerű időpontra, péntek délelőttre tűzte vetítésre az Otthonunk című filmet, ha valaki lemaradt, az itt még megnézheti június 14.-ig, vagy magyar nyelven letölthető erről a torrent oldalról..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj Nekünk!