2009. május 22., péntek

St-Germain-en-laye

.


Tegnap itt munkaszüneti nap volt, a Franciáknál a Húsvét utáni hatodik csütörtök, Áldozó csütörtök Állami ünnep.

Végre kicsit melegebb volt mint az elmúlt hetekben, a hőmérő higanyszála elérte a közel 22 °C-ot, igaz nem volt tiszta szikrázó napsütés, de elég meleg volt ahhoz, hogy felvegyek egy pólót!

Késői palacsintás reggeli után, elhatároztuk, hogy egy kicsit kimozdulunk, eddig ugyan is erre nem sok lehetőség volt.
A választás a közeli, Párizs egyik divatos külvárosában található St-Germain-en-laye, XIV.Lajos szülőhelyére esett.

Meseszép belvárosa és a templom körüli főtere, mely telis-teli van francia kávéházakkal, a Chateau St Germain-t körülölelő hatalmas zöld park és erdő vonzza ide a piknikezni vágyó családokat, szerelmes párokat, és azokat is akik a méregdrága üzletekben szeretnék kényeztetni magukat..., tehát mindenki megtalálhatja a neki legkedvesebb időtöltést.

Nekem különösen tetszett az igen csak romantikus és mesebelinek tűnő park, melyben két olyan kávézót is láttunk melyek nyugágyakkal vonzzák az idelátogatókat, ahol egy kávéscsészével a kezében az ember akár órákig is napozhat, olvashat, vagy kedvére nézelődhet.
A zöld pázsitot díszítő mezei virágok tarkasága, és az akác mézédes illata, teljesen elvarázsolt.
Ez nem az a szokványos hely ami turistáktól hemzseg.
Nekem úgy tűnt, hogy rengeteg helyi ember látogat ki az erdőbe, és tartja magát fitten, napközbeni kocogással, sétával, és az erdőben található sportos útvonal segítségével, ahogyan ezt mi is tettük...


Itt az erdő inkább sétálóktól, futóktól és piknikező családoktól zsúfolt, nem az az elhagyatott és csendes, mint azt általában gondolnánk...
Mindenesetre nagyon jó érzés volt egy nagyot sétálni a zöldben és az átható friss levegővel kiszellőztetni a tüdőnket .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj Nekünk!